درباره معافیت تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان بدانیم

ماده ۳۱ قانون خدمت وظیفه عمومی:
دانش آموزان دانشسراها ودانش آموزان چهارساله آخر دوره متوسطه وهنرآموزان هنرستان ها وآموزشگاه های فنی وحرفه ای که ارزش تحصیلی دیپلم آنها ازطرف مراجع صلاحیت دار معادل متوسط کامل شناخته شده ودانشجویان وهنرجویان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی اگر درحین تحصیل به سن مشمولیت برسند تا زمانی که به تحصیلات خود ادامه می دهند از اعزام به خدمت دوره ضرورت معاف خواهند بود.

معافیت تحصیلی دانش آموزان:
دانش آموزانی که وارد سن ۱۹ سالگی شده وطبق مقررات وزارت آموزش و پرورش وقانون خدمت وظیفه عمومی در دوره متوسط مشغول به تحصیل هستند حداکثر تا ۲۴ سالگی مجاز به ادامه تحصیل می باشند و تا پایان دوره تحصیلی از معافیت تحصیلی بهره مند خواهند بود. مدت مجاز تحصیل در مقطع دیپلم تا ۲۲ سالگی و در مقطع پیش دانشگاهی تا ۲۴ سالگی می باشد.

۵ تذکر مهم:

۱- تحصیل دانش آموزان باید به صورت پیوسته باشد.
۲– به دانش آموزان داوطلب آزاد چنانچه پس از رسیدن به سن مشمولیت تحصیل کرده باشند .معافیت تحصیلی تعلق نمی گیرد.
۳– دانش آموزان درصورت انصراف یا ترک تحصیل بایستی ظرف مدت ۴ ماه خود را معرفی نمایند تاغایب شناخته نشوند.
۴– دانش آموزانی که براساس تقاضای شخصی ترک تحصیل نموده باشند فقط در مهلت ۲ ماه پس از ترک تحصیل می توانند تقاضای انصراف از ترک تحصیل واعاده به تحصیل بنمایند.
۵– مشمولانیکه ترک تحصیل نموده یا به صورت داوطلب آزاد مشغول به تحصیل باشندحداکثر تاپایان سال احضار (یعنی ۱۸ سالگی تمام) مجاز به شروع به تحصیل به صورت حضوری وبرخورداری از معافیت تحصیلی می باشند.

معافیت تحصیلی دانشجویان:
مشمولان فارغ التحصیل دیپلم وپیش دانشگاهی غیر غایب که طبق مقررات وزارت علوم , وزارت بهداشت ودانشگاه آزاد اسلامی در یکی از دانشگاهها وموسسات آموزش عالی مورد تایید وزارتخانه ها ودانشگاه مذکور پذیرفته شوند تا پایان سقف تعیین شده برای هر یک از دوره های تحصیلی،از معافیت تحصیلی برخوردار خواهند بود.

مدت مجاز تحصیل دانشجویان در هر مقطع تحصیلی برای استفاده از معافیت تحصیلی به شرح ذیل می باشد.

ردیف مقطع تحصیلی سقف مجاز تحصیل سقف قابل افزایش توسط کمسیون موارد دانشگاه
۱ کاردانی ۳ سال ۱ نیمسال
۲ کارشناسی ناپیوسته ۳ سال ۱نیمسال
۳ کارشناسی ارشد ناپیوسته ۳ سال ۱ نیمسال
۴ دکتری ناپیوسته ۵ سال ۲ نیمسال
۵ کارشناسی پیوسته ۶ سال ۲ نیمسال
۶ کارشناسی ارشد پیوسته ۸ سال ۲ نیمسال
۷ دکتری پزشکی پیوسته ۸سال ۲ نیمسال

شرایط ثبت نام وشروع به تحصیل مشمولان در دانشگاهها در سال تحصیلی:
مشمولانی که دارای یکی از شرایط ذیل باشند در صورت قبولی در آزمون ورودی دانشگاهها , مجاز به ثبت نام و شروع به تحصیل در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور خواهند بود.

  1. مشمولانی که در سال احضار یعنی ۱۸ سال تمام موفق به اخذ دیپلم رشته های فنی حرفه ای یا کار و دانش وهمچنین پیش دانشگاهی بصورت حضوری ویا متفرقه شده اند.
  2. مشمولانی که ضمن قبولی در آزمونهای سراسری در سال اعزام به خدمت یعنی ۱۹ سالگی تمام قصد شروع به تحصیل در موسسات آموزش عالی رادارند به شرط اخذ مدرک دیپلم حضوری در سال اعزام یا سالهای قبل , شروع به تحصیل از مهر ماه بلامانع است.ضمنا اخذ پیش دانشگاهی برای این افراد به صورت غیر حضوری معنی نخواهد داشت .
  3. متولدین نیمه دوم ۱۳۷۱ که در سال ۱۳۹۲در مقطع دیپلم و پیش دانشگاهی به شکل حضوری فارغ التحصیل شده ودر آزمون سال۱۳۹۳هم پذیرفته شوند.
  4. مشمولانی که دوره دیپلم فنی وحرفه ای یا کارو دانش را حد اکثر تا سن ۲۲ سالگی ویا دوره پیش دانشگاهی را حد اکثر تا سن ۲۴ سالگی به صورت حضوری طی نموده مجاز به شرکت در آزمون و شروع به تحصیل در موسسات آموزش عالی از مهر ماه سال اخذ فراغت دیپلم ویا پیش دانشگاهی می باشند.
  5. مشمولان دارنده برگ اعزام به خدمت بدون قید دانشجوی انصرافی و یا اخراجی که در زمان ثبت نام وشروع به تحصیل در موسسات آموزش عالی موعد اعزام به خدمت قید شده در آن سپری نشده باشد.
  6. سربازان حین خدمت به شرط نداشتن غیبت قبل از اعزام به خدمت با ارائه نامه ی درخواست ترخیص از خدمت از سوی دانشگاه که به وظیفه عمومی محل سکونت مراجعه وطی نامه ای به دانشگاه معرفی خواهند شد.
  7. سربازان حین خدمت که تا قبل از فرا رسیدن موعد ثبت نام در دانشگاه , خدمت آنان به اتمام برسد با ارائه گواهی از سوی یگان خدمتی وبه شرط ارائه کارت پایان خدمت به هنگام ثبت نام.
  8. طلاب حوزه علمیه برخورداراز معافیت تحصیلی حوزوی با موافقت کتبی شورای مدیریت حوزه علمیه قم ویا نمایندگان آن شورا در سایر شهرها مبنی بر اینکه طلبه قادر است ضمن تحصیل در حوزه بطور جانبی در دانشگاه نیز تحصیل نماید. بدیهی است هر زمان معافیت تحصیلی وی در حوزه به اتمام برسد مشمول , واجد شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه نخواهد بود.
  9. متعهدین خدمت در وزارت آموزش وپرورش وسایر وزارتخانه ها با ارائه موافقت از بالاترین مرجع سازمانی.
  10. مشمولان دارای معافیت موقت پزشکی که در زمان ثبت نام اعتبار معافیت آنان به اتمام نرسیده باشد وفاقد سابقه تحصیلی دانشگاهی (اخراج یا انصراف) باشند .این قبیل افراد پس از اتمام مهلت معافیت موقت , جهت ادامه رسیدگی به وظیفه عمومی ذیربط مراجعه ودر صورتیکه در شورای پزشکی سرباز شناخته شوند ازمعافیت تحصیلی برخوردار خواهند شد.
  11. فارغ التحصیلان مقاطع کاردانی , کارشناسی وکارشناسی ارشد که در مهلت ۶ ماهه پس از تاریخ فارغ التحصیلی در مقاطع بالاتر پذیرفته شوند ویادارای برگ اعزام بدون غیبت باشند که هنوز تاریخ اعزام مندرج در آن سپری نشده باشد.
پیشنهاد ما:  شرایط اختصاصی کفالت مادربزرگ (پدری یا مادری)

این دسته از مشمولان در صورت قبولی در دانشگاه نیاز به مراجعه حضوری به مراکز وظیفه عمومی جهت دریافت مجوز ثبت نام نداشته ومعافیت تحصیلی آنها برابر مکانیزم تعریف شده صادر خواهد شد.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x